Voortaan altijd jouw slachtoffer bij de hand

LeVi de EHBO-popⒹ is ontwikkeld speciaal voor instructeurs in het Eerste Hulp onderwijs, als alternatief voor het oefenen met medecursisten en/of LOTUSslachtoffers in verband met de Covid-19 crisis. 

De pop wordt volledig handgemaakt door een ervaren Examinator Instructeur Eerste Hulp. 

EHBO is meer dan reanimatie en de stabiele zijligging is meer dan armen en benen verleggen. Je hebt een pop nodig om handelingen voor te doen, te laten oefenen en toetsen.

LeVi is geschikt voor o.a. stabiele zijligging, de Rautekgreep, Heimlich, draaien van buik naar rug, snelle kantelmethode, borstcompressies, verbandtechnieken, ondersteuning van hoofd of been bij vermoeden van breuk, etc. 

Ook na de crisis kan de pop ingezet worden om competenties te oefenen of te toetsen. Je hebt voortaan altijd een LeVi-slachtoffer bij de hand.

Deze pop wordt sinds 22 mei 2020 op bestelling gemaakt en wordt goed ontvangen. 

De pop wordt op volgorde van bestelling gemaakt. Wie het eerst komt,  het eerst maalt. Gemiddeld duurt het 5 werkdagen per pop.

Magazine pre-order aanvragen
LeVi de EHBO-pop Ⓓ opgevouwen

Inzetbaarheid tijdens een EHBO-examen

Behalve het afnemen van onafhankelijke examens, leveren we op verzoek een handgemaakte EHBO-pop.

LeVi is naast een LOTUSslachtoffer inzetbaar tijdens een examen Eerste Hulp.

Eerste hulp tijdens pandemie examen met LeVi de EHBO-pop

Behandelen als een slachtoffer

LeVi de EHBO-popⒹ is een flexibele lappenpop, gevuld met 100% polyester holle microvezel. De buitenkant is gemaakt van een stevige en duurzame Alcantara/Suedine stof. De pop is licht in gewicht (+/- 3,8kg) en makkelijk met één hand te dragen. De pop kan zitten en liggen, maar niet zelfstandig staan.

LeVi de EHBO-popⒹ is 1.65m lang.

Op cruciale plekken is de pop verstevigd, zodat vaardigheden goed te oefenen zijn.

RIVM proof

Zelf aan te kleden met bijvoorbeeld waterafstotende kleding.

Veilig oefenen

Hulpverlener en instructeur volgen de richtlijnen van het RIVM.

Geschikt voor het toepassen van praktisch alle vaardigheden Eerste Hulp, inclusief borstcompressies (om vervolgens de reanimatie met beademing en AED voort te zetten op een reanimatie-pop). Geschikt voor:

 • Rautekgreep
 • Slaan tussen schouderbladen
 • Buikstoten (Heimlichgreep)
 • Draaien van buik naar rug
 • Stabiele zijligging
 • Snelle kantelmethode
 • Borstcompressies
 • Bloeding stelpen
 • Wond- en drukverbanden
 • Verband aan gewricht
 • Fixeren van hoofd of been
 • Vingerverband
 • Koelen, afdekken, ondersteunen
 • Kleine letsels
 • Vervoer op een matras of oefeningen in bed
 • Grime
 • Etc.

De pop is niet geschikt voor het vuile werk, verslepen bij brandoefeningen, beknelling e.d. Het is beter om daarvoor een sleeppop of brandweerpop te gebruiken.

Magazine pre-order aanvragen
LeVi de EHBO-pop Ⓓ in uitschenkhouding

Video Rautekgreep

Is een slachtoffer te zwaar? LeVi weegt nog geen 4 kg en je kunt gemakkelijk de handelingen van de Rautek toepassen.

Video draaien van buik naar rug

Vanuit rugligging kun je verder met de hulpverlening.

Video reanimatie opstarten

Hierna stap je over op de reanimatiepop voor mond op mond beademing en aansluiten AED.

Inhoud pre-order

Een pre-order is een vooruitbestelling. De pop kost €699,- excl. btw en verzendkosten, waarvan 1/3 vooraf in rekening wordt gebracht. De uitvoering geschikt voor wondopstopping en aanleggen tourniquet kost €799,- excl. btw incl. Verzending.

LeVi de EHBO-popⒹ wordt alleen op bestelling gemaakt. De levertijd van de pop is afhankelijk van de levertijd van de materialen en de aanbetaling.

What you see is what you get

We besteden grote aandacht aan het maken van deze pop. Het gaat hier om het volledig handmatig maken van een lappenpop. Deze bevestigen we aan de kant en klare handen en hoofd. De handen en het hoofd kunnen afwijken van het voorbeeld. We proberen dat wel te voorkomen. Ook de stof van de pop en de vulling kan afwijken, afhankelijk van de te leveren grondstoffen. We streven naar een zachte en duurzame Alcantara/Suedine stof en 100% polyester microvezel vulling. De achterzijde heeft een rits, naar wens kan extra vulling of gewicht worden toegevoegd. 

De pop voelt prettig aan en vraagt om een zorgzame behandeling. De pop wordt zonder kleding geleverd, zoals hiernaast afgebeeld. Gebruik de pop niet 'naakt', maar kleedt de pop met gangbare kleding, zoals gebruikelijk is. Was de kleding na de training.

Het hoofd en de handen zijn te verwijderen, zodat de pop in de wasmachine op handwas gewassen kan worden. De voorkeur gaat echter uit naar preventieve maatregelen: verplicht handschoenen dragen bij Eerste Hulp vaardigheden.

Let op: Na levering ontvang je een tweede factuur voor het restantbedrag. Het is niet mogelijk om een pre-order te plaatsen zonder aanbetaling.

Magazine pre-order aanvragen
LeVi de EHBO-popⒹ geschikt voor aanvang reanimatie

Algemene Voorwaarden LeVi

Garantie

We streven ernaar om een duurzaam product af te leveren. Dit hangt samen met het gebruik van de pop. Als de pop elke dag door meerdere cursisten intensief wordt gebruikt, zal de levensduur van deze pop minder lang zijn, dan wanneer elke cursist of groepje cursisten een eigen pop heeft. Gelukkig is elk probleem op te lossen.

We geven standaard 3 maanden volledige garantie op de stof, stiksels en de bevestiging van de handen en het hoofd aan de pop.

Na 3 maanden wordt, afhankelijk van de staat van de pop, tegen vergoeding van de verzendkosten reparaties uitgevoerd. Kleine reparaties, zoals een scheur in de naad, worden kosteloos uitgevoerd. Grote reparaties worden tegen een kleine vergoeding uitgevoerd. Over de kosten wordt vooraf contact opgenomen met de klant.

Intussentijd wordt indien gewenst, kosteloos een LeVi-pop in bruikleen uitgegeven, zodat je niet zonder pop komt te zitten.

Duurzaamheid van een lappenpop

Het gaat hier om een zeer beweegbare lappenpop en niet om een kunststof reanimatiepop.

Reparaties aan de pop kunnen noodzakelijk worden, afhankelijk van het gebruik. 

Slijtage en scheuren door ongelukken vallen niet onder de garantie. Mocht reparatie binnen 3 maanden noodzakelijk zijn, komen de kosten van verzending en reparatie volledig voor onze rekening. Op de handen en het hoofd wordt geen garantie gegeven, omdat we geen controle hebben over de manier waarop deze worden behandeld en gereinigd. De handen en het hoofd komen uit de wereld van verzorging en grime en gaan bij normaal gebruik lang mee.

Het is ons advies om de cursisten niet de vingers van de pop te laten buigen, maar om dat zelf te doen.

Let ook op de ondergrond; een ruwe vloer zal zorgen voor slijtageplekken aan handen en hoofd.

Pre-order geplaatst

Een pre-order is definitief als 1/3 deel van de kostprijs van de pop is overgemaakt op onze rekening en de order niet binnen 14 dagen wordt herroepen. De factuur voor de pre-order ontvang je bij het plaatsen van de order. Er geldt een betalingstermijn van 14 dagen.

Na plaatsing van een pre-order kun je deze binnen 14 dagen herroepen zonder opgaaf van reden. Je ontvangt dan een eventueel gedane aanbetaling volledig retour. Als materialen van de pop afwijken, nemen we binnen 14 dagen na de plaatsing van de pre-order contact op met de klant voor akkoord.

Nadat de pre-order definitief is, zijn wij verplicht de pop te maken en te leveren. De klant is dan verplicht de pop af te nemen.

Restitutie van het bedrag voor de pre-order na 14 dagen is niet mogelijk.

LeVi de EHBO-popⒹ geleverd

Na ontvangst van de pop ontvang je de factuur voor het resterende bedrag en gaat de garantietermijn in. Ook voor deze factuur geldt een betalingstermijn van 14 dagen.

Kleed de pop naar wens aan. Ervaar als eerste hoe de pop 'werkt', scharniert en wat de hick-ups zijn.

Wij werken continue aan het doorontwikkelen van LeVi de EHBO-popⒹ.
Heb je speciale wensen, geef dat dan vooraf aan zodat we die kunnen toepassen.

Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn, dan horen we dat graag en gaan we samen kijken naar de beste oplossing. Zolang jij niet tevreden bent, zijn wij dat ook niet.

 

Magazine pre-order aanvragen
LeVi de EHBO-pop Ⓓ gevallen van de trap

Video stabiele zijligging

Deze video is ter illustratie. De pop dient aangekleed te zijn voordat je ermee werkt. De hulpverlener dient handschoenen te dragen.

Magazine pre-order aanvragen
 • LeVi de EHBO-pop in uniform oefenen en toetsen-thumbnail
 • LeVi de EHBO-pop in uniform-thumbnail
 • LeVi de EHBO-pop in uniform in de stabiele zijligging-thumbnail
 • LeVi de EHBO-pop liggend op de zij met hevige buikpijn-thumbnail
 • LeVi de EHBO-pop in uniform in de stabiele zijligging-thumbnail
 • LeVi de EHBO-pop gevallen van de trap-thumbnail