Hét BHV BEWIJS®

Wij zijn uitgever van Hét BHV-bewijs®, geregistreerde handelsnaam voor diensten van BHVineenuur.nl. 

Hét BHV-bewijs® is het enige bewijs in Nederland wat afgegeven wordt als de BHV'er individueel beoordeeld is door twee onafhankelijke instructeurs en competent is gebleken in de basale hulpverlening. Toon je bekwaamheid en neem direct Hét BHV-bewijs® in ontvangst.

Met ons onafhankelijk BHV-bewijs kan de BHV'er overal terecht.

Onze werkwijze
Slachtoffer in stabiele zijligging, zorgzame hand houdt hem vast

Het BHV-bewijs® in slechts een uur

Snel, veilig en efficiënt. Dit innovatieve concept is gebaseerd op het volgende

 • Je BHV'er is altijd vaardig
 • Hij neemt deel aan alle BHV-activiteiten op de werkvloer, zodat hij blijft leren en altijd adequaat kan optreden
 • Vaardig zijn is voldoende om te certificeren, certificeren kost een uur
 • Je kiest voor een andere verdeling van de BHV-uren
 • Je kiest voor een eerlijke verdeling van verantwoordelijkheden 
 • Al onze instructeurs zijn onafhankelijk in trainen en beoordelen
 • Een herhalingsles is niet nodig; investeren in de bekwaamheid van de BHV'ers gebeurt vanaf nu op een ander manier

BHV in een uur klinkt alsof we erop achteruit gaan, maar dat is het zeker niet! Het is juist meer! Certificeren op basis van kunde is waar wij goed in zijn en dat kan gewoon veel sneller dan je gewend was.

Zo houd jij tijd over voor andere dingen die ook belangrijk zijn. 

Gedeelde verantwoordelijkheid

Wij delen graag met jou de verantwoordelijkheid

Tijdens je inzet is er ruimte voor ondersteuning, zoals ook in een echte situatie ondersteuning plaats vindt via 112, een app of de spoedlijn van de huisarts. Met een goed gevoel moet de drempel om hulp te verlenen of de angst om het fout te doen in de praktijk geheel weggenomen worden. Want waar het uiteindelijk om gaat is het slachtoffer of de noodsituatie die direct om hulp vraagt. 

De verantwoordelijkheid van de BHV'er

De hulpverlener realiseert zich dat het noodlot elk moment kan toeslaan. Hij is voorbereid, blijft rustig, schakelt de hulpdiensten in en doet intussen wat van hem verwacht (en telefonisch gevraagd) wordt. Elke dag vaardig zijn, vraagt om tussentijds opfrissen; hij doet dat waar hij wil en wanneer hij wil in eigen tijd en tijdens BHV-activiteiten die de werkgever organiseert.

De verantwoordelijkheid van de werkgever

De BHV'er beschikt over de algemene leerstof voor BHV. Daartoe behoren ook alle documenten zoals een BHV-plan of bedrijfsnoodplan. Alle documenten zijn op orde en alle voorzieningen zijn aanwezig. De BHV'er is op de hoogte gebracht van de interne procedures. Regelmatig is er aandacht voor BHV-zaken: tijdens oefeningen, in werkoverleg, tijdens voorvallen, bij veranderingen.

Door tussentijds BHV op de agenda te hebben en aandacht aan BHV te besteden, is het niet noodzakelijk om ook nog herhalingslessen te organiseren. Doorgaans besteedt een BHV'er voldoende uren aan briefings, oefeningen, echte voorvallen, evaluaties, rapporteren, opfrissen van leerstof en toetsing in verband met certificering. 

Vraag het examen aan
Vrouwelijke examinator heet kandidaat welkom, op de muur is een tekst geprojecteerd
Als vakbondsman spreek ik van nature van ‘lef’ en ‘durf’. Ik houd mijn hoofd koel, ook als emoties hoog oplopen. Bij een calamiteit is het voor mij vanzelfsprekend dat de BHV de leiding neemt. Preventie heeft in het bijzonder mijn aandacht. Bij een ontruiming van de werkplaats kwam mijn eerdere ervaring goed van pas. Ben ik een held? Ik neem, gesteund door collega’s, met een gerust hart het voortouw als het belangrijk is.
Tom Barkmeyer Productiemedewerker DAF en Kaderlid FNV
Tom Barkmeyer

Werkgeverstip: Stappenplan goede BHV'ers

De BHV'er:

 • Kent zijn gebouw(en) en de interne protocollen
 • Neemt regelmatig deel aan maatwerk-bijeenkomsten met alle ins & outs van de werkomgeving
 • Is in staat om elke dag vaardig te zijn en weet wanneer een handeling effectief is
 • Laat zich met regelmaat toetsen op basisvaardigheden
 • Draagt veiligheid op de werkvloer uit aan anderen
Openen van watertoevoer van brandslanghaspel.

Onze pet past iedereen

Wacht niet tot een noodsituatie het aan je bevestigt, maar laat de handelingen door ons beoordelen. Regel daarnaast dat BHV maatwerk wordt.

 • Procedures op schrift
 • Voorzieningen aanwezig
 • Voorlichting
 • Oefening
 • Toetsing
Neem contact op
Brandslanghaspel en handbrandmelder op luchthaven, voor iedereen te gebruiken

Veel gestelde vragen

Is BHVineenuur.nl een erkend examenbureau?

De overheid laat BHV aan de markt over en heeft geen instituut of organisatie aangewezen om BHV op te leiden en te examineren. Een herhalingsles is niet verplicht. Daarom doen wij het anders. Wij toetsen puur op vaardigheden, omdat doen is wat telt. Wij beoordelen het resultaat geheel objectief, onafhankelijk en deskundig. Het BHV-bewijs wordt afgegeven als aan een onafhankelijke commissie is bewezen dat de hulpverlener in staat is om effectieve basishulp te bieden bij nood. Wij toetsen dat een-op-een en zijn daarin uniek in Nederland. We laten iedereen toe die in staat wordt geacht om vaardig te zijn. Ook als een eerder behaald certificaat of diploma is verlopen.

 

Welke diensten levert BHVineenuur.nl nog meer?

Hét examenbureau levert alleen diensten die met toetsing te maken hebben. Wij toetsen om Hét BHV-bewijs te kunnen verstrekken. Wil je graag meer dan de basishulp getoetst hebben, dan kan dat ook. 

 

Waarom zou ik gebruik willen maken van de diensten van BHVineenuur.nl?

Meten is weten. We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de inzet van de BHV’er van dienst. Morgen staat er een herhalingsdag op het programma voor deze persoon en eigenlijk vind je al die uren maar zonde van de tijd en het geld. Als je van je BHV’er vandaag een goede inzet verwacht, is de herhalingsles van morgen inderdaad zonde. Door onze aanpak ontstaat er een andere kijk op de verantwoordelijkheid voor BHV. Die koop je namelijk niet door herhalingsdagen te boeken.

 

Veel gestelde vragen
 • Met flesje water wordt een brandwond op de handrug gekoeld-thumbnail
 • Boekenreeks met opeengestapelde boeken over EHBO en BHV, waaronder met name oude boeken-thumbnail
 • Plaatsing elektrodes AED op anatomisch model-thumbnail
 • Gouden gekruld lint, kroontje er boven op en tekst 25 jaar ervaring-thumbnail